Emotiekracht

Een emotieregulatietraining voor kinderen van het 5e en 6e leerjaar (schooljaar '24-'25)

Ik schrijf mijn zoon/dochter in

Dit is nodig om uw zoon/dochter te registeren binnen de conventie zodat hij/zij gebruik kan maken van het gratis aanbod.

Voor meer informatie of vragen mag u mij altijd contacteren (telefonisch of per mail)


Oudertraining: Emotiecoaching voor ouders

Hoe kunnen ouders tieners helpen om met emoties om te gaan?

Tieners belanden vaak in een emotionele achtbaan in de fase van kind naar volwassene. Het ene moment zijn ze boos, het andere verdrietig of juist erg blij.

Als ouders kun je deze, soms heftige emoties, verwarrend vinden.  Discussies tussen jou en je tiener kunnen stressvol en frustrerend zijn voor iedereen in het gezin.  

Wat? Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht in de emotionele ontwikkeling van kinderen op de drempel naar adolescentie.  Je leert welke basishouding je best aanneemt tegenover de gevoelens van je tiener. Samen met andere ouders wissel je ervaringen uit en oefen je op gevoelens erkennen en benoemen, omgaan met verzet en stilzwijgen van je tiener, communiceren in emotionele situaties,...

Deze oudertraining bestaat uit 4 bijeenkomsten van telkens 2u en is bedoeld voor ouders van tieners tussen 10 en 15 jaar.

De training is gebaseerd op 'Eerste Hulp bij Emoties', een training ontwikkeld door EXPOO en de Universiteit Gent.

Wanneer? Najaar 2024. Er zijn nog geen concrete data gekend.  Maar bij interesse, vul onderstaand formulier in en dan houd ik je verder op de hoogte.

Waar? regio Wilrijk - Hoboken

Prijs? gratis binnen de conventie eerstelijnspsychologische zorg

Hieronder vindt u de (vorige) folder- data en locatie zijn niet meer actueel

Groep Emotiecoaching Voor Oudersers
PDF – 827,8 KB 105 downloads

Als u op de hoogte gebracht wil worden van de volgende groep, mag u onderstaand formulier invullen.  Wil je graag wat meer informatie,  contacteer me gerust

Dit is nodig om uw jongere te registeren binnen de conventie zodat hij/zij gebruik kan maken van het gratis aanbod.